mask
You are here: Home / Nieuws / Feestelijke ontvangst eerste reiziger U-regiotaxi

Feestelijke ontvangst eerste reiziger U-regiotaxi

Mevrouw Layla Korff de Gidts is op 31 januari op symbolische wijze als eerste reiziger van U-regiotaxi ontvangen door de heer Arjen Gerritsen, portefeuillehouder openbaar vervoer van Bestuur Regio Utrecht. In het zonnige Nieuwegein arriveerde mevrouw Korff de Gidts in een van de nieuwe voertuigen van Regiotaxi Utrecht. De circa vijftig genodigden zorgden voor een hartelijke ontvangst langs de rode loper, die voor de gelegenheid was uitgerold voor mevrouw Korff de Gidts en de heer Gerritsen. Zaterdag 1 februari 2014 gaat de vernieuwde Regiotaxi Utrecht daadwerkelijk van start, onder het motto 'gastvrij voor de reizigers, schoon voor de regio'.

Gastvrij voor de reizigers, schoon voor de regio
Voor reizigers is vanaf 1 februari meer mogelijk met Regiotaxi Utrecht. Zo kunnen reizigers eenvoudig ritten boeken vanaf telefoon of tablet, rijdt Regiotaxi Utrecht op vrijdag- en zaterdagavond tot half twee ’s nachts en is het mogelijk om een prioriteitsrit te reserveren voor huwelijken, begrafenissen en religieuze bijeenkomsten. Ook is het voor Wmo-pashouders mogelijk om af te rekenen via automatische incasso en kunnen begeleiders van Wmo-pashouders voortaan gratis of tegen het lagere tarief mee reizen.
De nieuwe regiotaxi’s rijden op groen gas of met de schoonst denkbare dieselmotoren en zorgen daarmee voor een schonere regio.

Wat is Regiotaxi Utrecht?
Regiotaxi Utrecht is openbaar vervoer van deur tot deur, of van en naar een opstapplaats of een halte van het openbaar vervoer. Regiotaxi Utrecht is toegankelijk voor iedereen die zelfstandig of met begeleiding kan reizen.
Bestuur Regio Utrecht is namens de negen BRU-gemeenten opdrachtgever van Regiotaxi Utrecht. Na een wettelijke aanbestedingsprocedure zijn Transvision BV en Willemsen de Koning BV aangewezen als de nieuwe vervoerders met ingang van 1 februari 2014. Connexxion Taxi Services BV blijft de regiecentrale van Regiotaxi Utrecht verzorgen.

31 januari 2014

Filed under: