mask
You are here: Home / Nieuws / Goede start nieuwe vervoerder Regiotaxi Utrecht

Goede start nieuwe vervoerder Regiotaxi Utrecht

Op 1 april is de nieuwe vervoerder Willemsen de Koning gestart met het vervoer in  de gemeenten Utrecht en Maarssen voor Regiotaxi Utrecht. De eerste indruk van de start is goed. De nieuwe vervoerder heeft afgelopen week genoeg taxi’s en chauffeurs ingezet. Resultaat van deze inspanningen en van de planning is dat volgens de gestelde kwaliteitseisen op tijd wordt gereden.

Opleidingen chauffeurs

Willemsen de Koning heeft met chauffeurs van de oude vervoerder gesproken en hen daar waar mogelijk een contract aangeboden. Bovendien zijn de opleidingen geactualiseerd die de chauffeurs verplicht moeten volgen om de dienstverlening goed te kunnen uitvoeren. Ook wordt er in dit nieuwe contract gebruik gemaakt van een aantal elektrische voertuigen. Vanwege de levertijd zullen deze aan het eind van april gaan rijden. 

Opvallend tenslotte is dat er sinds 1 april relatief weinig klachten zijn binnengekomen over de dienstverlening van Regiotaxi Utrecht. Ook dit is een gunstig teken dat erop wijst dat de meeste reizigers tevreden zijn met de prestaties van Regiotaxi Utrecht over de afgelopen periode. 

De provincie Utrecht en betrokken gemeenten blijven de kwaliteit in de gaten houden.

Filed under: