mask
You are here: Home / Nieuws / Regiotaxi: van zones naar kilometers

Regiotaxi: van zones naar kilometers

Sinds 15 augustus 2020 wordt de prijs voor een rit met Regiotaxi Utrecht anders berekend. De rit bijdrage was daarvoor op basis van het aantal gereisde zones. In plaats daarvan betaalt u nu per gereden kilometer, net zoals overal in het openbaar vervoer. De nieuwe manier van berekenen is eerlijker, omdat u als reiziger ook echt de gereisde kilometers betaalt. Niets meer en niets minder.

Bij Regiotaxi Utrecht betaalt u per rit een instaptarief en een tarief per gereden kilometer. Voor reizigers die van hun gemeente een indicatie hebben gekregen voor zorg op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) geldt een afzonderlijk tarief dat lager is dan het normale OV-tarief voor de regiotaxi. Het instaptarief en tarief per gereden kilometer voor Wmo-reizigers wordt elk jaar door de deelnemende gemeenten in het vervoersgebied van Regiotaxi Utrecht vastgesteld.

Taxiritten langer dan 25 kilometer

U kunt in principe als Wmo-reiziger tot maximaal 25 kilometer reizen met de regiotaxi. Ritten langer dan 25 kilometer zijn te boeken via Valys. Meer informatie vindt u op www.valys.nl of bel Valys via 0900-9630.

Filed under: