mask
You are here: Home / Nieuws / Reiziger waardeert Regiotaxi Utrecht met 8+

Reiziger waardeert Regiotaxi Utrecht met 8+

Reizigers die gebruikmaken van Regiotaxi Utrecht zijn over het algemeen zeer tevreden met de dienstverlening door de vervoerder. Het rapportcijfer klanttevredenheid is 8,2.

Tijdens de vorige meting was dit een 8,0 (destijds onderzocht voor het gebied van Regiotaxi Veenweide). Het laagste rapportcijfer (7,1) is gegeven voor de telefonische bereikbaarheid/wachttijd bij het klachtenmeldpunt en de klantvriendelijkheid van de telefonist(e) bij het indienen van een klacht. Deze aspecten scoorden in voorgaande metingen overigens ook laag. Daarnaast scoren de reistijd, het op tijd vertrekken en de telefonische bereikbaarheid relatief laag (7,5, 7,6 en 7,6 resp.). Alle aspecten (uitgezonderd klantvriendelijkheid bij het indienen van een klacht en de telefonische bereikbaarheid) zijn hoger beoordeeld dan in het najaar van 2019 (verschillen tussen 0,1 en 0,3).

Positieve score

Sinds 15 augustus 2020 wordt Regiotaxi Utrecht verzorgd door vervoerder Willemsen-de Koning. De telefonische helpdesk wordt verzorgd door Munckhof. Het onderzoek klanttevredenheid is in juni 2021 afgenomen. Dit onderzoek is eerder uitgesteld door de corona. Door de uitbraak van het coronavirus was het zeker ook binnen de vervoerssector geen gemakkelijke tijd om het openbaar vervoer met regiotaxi te verzorgen. Daarom zijn deze resultaten ook extra bijzonder en is de provincie Utrecht als medeopdrachtgever zeer blij met deze positieve score in deze lastige tijd, waarbij de aantallen ritten moeilijk te voorspellen zijn en er met steeds weer veranderende regels gewerkt moet worden. Hoewel de bezetting nog niet op het niveau zit van voor corona zien we momenteel overigens dat het vervoer met Regiotaxi Utrecht opnieuw toeneemt.

Boek uw reis op tijd!

Met alle partijen proberen we de reiziger zo goed mogelijk van dienst te zijn. Daarvoor blijft het belangrijk dat reizigers zo vroeg mogelijk hun reis boeken zodat de vervoerder deze op tijd kan inplannen.

Meer informatie over de Regiotaxi kunt u vinden op deze website.

Filed under: