mask
U bent hier: Home / Nieuws / Vanaf 1 februari: meer mogelijk met Regiotaxi Utrecht

Vanaf 1 februari: meer mogelijk met Regiotaxi Utrecht

Eenvoudig ritten boeken vanaf je telefoon of tablet. Op vrijdag- en zaterdagavond tot half twee ’s nachts met Regiotaxi Utrecht naar huis. Dat kan binnenkort. Net als afrekenen via automatische incasso (voor Wmo-pashouders) of een prioriteitsrit reserveren voor huwelijken, begrafenissen en religieuze bijeenkomsten. Ook nieuw: begeleiders van Wmo-pashouders reizen voortaan gratis of tegen het lagere tarief mee. En de nieuwe regiotaxi’s rijden op groen gas of met de schoonst denkbare dieselmotoren. Vanaf 1 februari 2014 is Regiotaxi Utrecht compleet vernieuwd, onder het motto: gastvrij voor reizigers, schoon voor de regio.

Klachtenmeldpunt
Nieuw is ook het onafhankelijke klachtenmeldpunt van Regiotaxi Utrecht. Het meldpunt opereert los van de vervoerders en de regiecentrale. Reizigers kunnen online bij het klachtenmeldpunt terecht, maar ook telefonisch en per post.

Vernieuwde website
Sinds 23 januari 2014 is de vernieuwde website van Regiotaxi Utrecht al in de lucht. Online een rit reserveren heeft op de website een prominente plaats gekregen, al blijft telefonisch reserveren via de vertrouwde regiecentrale natuurlijk nog steeds mogelijk.

Minder milieubelasting
Niet alleen reizigers gaan er met de vernieuwde Regiotaxi Utrecht op vooruit, ook de regiogemeenten hebben profijt. Minder kosten maar ook minder belasting voor het milieu. De voertuigen van Regiotaxi Utrecht voldoen vanaf 1 februari aan de hoogste milieunorm voor dieselvoertuigen - Euro 6 - of ze rijden op groen gas.

Informatiebrief voor alle pashouders
Alle pashouders van Regiotaxi Utrecht ontvangen een brief, met daarbij onder andere de nieuwe vervoerpas, de nieuwe brochure en het tarievenoverzicht van 2014. Voor meer informatie kunnen reizigers terecht op www.regiotaxiutrecht.nl of bellen naar de klantenservice van Regiotaxi Utrecht: 088 – 00 25 444.

Wat is Regiotaxi Utrecht?
Regiotaxi Utrecht is openbaar vervoer van deur tot deur, of van en naar een opstapplaats of een halte van het openbaar vervoer. Regiotaxi Utrecht is toegankelijk voor iedereen die zelfstandig of met begeleiding kan reizen.
Bestuur Regio Utrecht is namens de negen BRU-gemeenten opdrachtgever van Regiotaxi Utrecht. Na een wettelijke aanbestedingsprocedure zijn Transvision BV en Willemsen de Koning BV aangewezen als de nieuwe vervoerders met ingang van 1 februari 2014. Connexxion Taxi Services BV blijft de regiecentrale van Regiotaxi Utrecht verzorgen.

23 januari 2014

gearchiveerd onder: