mask
You are here: Home / Nieuws / Vernieuwde Regiotaxi Utrecht twee weken onderweg

Vernieuwde Regiotaxi Utrecht twee weken onderweg

Op 1 februari 2014 startte de vernieuwde Regiotaxi Utrecht onder de naam U-regiotaxi. Met nieuwe vervoerders, nieuwe mogelijkheden en nieuwe regels. Na twee weken is Bestuur Regio Utrecht, opdrachtgever van Regiotaxi Utrecht, gezien de omvangrijke operatie tevreden over de eerste resultaten.

De volgende punten vragen momenteel om extra aandacht:

  • De communicatie tussen de centrale en chauffeurs: opstartproblemen in deze contacten zorgen voor vertraging in de uitvoering van ritten.
  • Gewenning van alle (nieuwe) medewerkers: nieuwe chauffeurs moeten de regio nog goed leren kennen. Dat zorgt regelmatig voor extra reistijd.
  • Zo’n 80% van de ritten wordt op tijd uitgevoerd, een redelijk goed resultaat in de opstartfase. Maar dat betekent ook dat 20% van de ritten vertraging oploopt. Vervelend voor de reizigers die daar hinder van ondervinden en daarom moet de stiptheid zo snel mogelijk omhoog.
  • Nieuwe vervoerpassen: er zijn ruim 25.000 nieuwe passen verstuurd maar een aantal pashouders heeft de informatiebrief met nieuwe vervoerpas niet ontvangen. Deze reizigers kunnen de oude vervoerpas blijven gebruiken totdat zij de nieuwe vervoerpas alsnog hebben ontvangen.

Hoe zorgt Regiotaxi Utrecht voor verbetering?

  • Er vindt regelmatig overleg plaats tussen BRU en de vervoerders. BRU kan daarmee de uitvoering van Regiotaxi Utrecht kritisch volgen en snel ingrijpen wanneer nodig. 
  • Inzet van aantal chauffeurs en aantal voertuigen wordt bijgesteld.
  • Computersystemen worden nagelopen op fouten. Daardoor zijn inmiddels de problemen met de terugbelservice opgelost.

Alle betrokken partijen werken samen hard aan geleidelijke verbetering van Regiotaxi Utrecht. De gemelde klachten, ervaringen en tips helpen Regiotaxi Utrecht om de uitvoering verder te verbeteren. Regiotaxi Utrecht roept reizigers daarom op klachten, ervaringen en tips door te blijven geven aan het klachtenmeldpunt en de klantenservice. Kijk hier voor contactgegevens van Regiotaxi Utrecht.

13 februari 2014

Filed under: