mask
You are here: Home / Nieuws / Verruimde mogelijkheden meenemen (huis)dieren

Verruimde mogelijkheden meenemen (huis)dieren

Regiotaxi Utrecht heeft besloten de regel over het meenemen van (huis)dieren te versoepelen. Vanaf 1 februari is het meenemen van een klein (huis)dier toegestaan onder de strikte voorwaarde dat het (huis)dier op schoot in een kleine handtas meegenomen wordt. Het (huis)dier mag in de regiotaxi niet uit de tas.

In de huidige spelregels (tot 1 februari 2014) van Regiotaxi Utrecht is het toegestaan om een klein (huis)dier mee te nemen met Regiotaxi Utrecht. In het nieuwe vervoerreglement (vanaf 1 februari 2014) is het meenemen van een (huis)dier, anders dan een hulphond, niet toegestaan. De afgelopen dagen hebben Regiotaxi Utrecht zowel vragen als klachten bereikt over deze gewijzigde huisregel. We hebben het belang onderschat wat het meenemen van een huisdier voor sommige regiotaxireizigers betekent. Het is ons duidelijk geworden dat sommige mensen niet zonder hun huisdier op pad gaan. Dat is de aanleiding om de regel over het meenemen van (huis)dieren te versoepelen.

Regiotaxi Utrecht vertrouwt erop dat de gekozen oplossing voor het grootste deel van de regiotaxireizigers een verbetering is. Daarvoor is het wel erg belangrijk dat de regels goed worden nageleefd. Regiotaxi Utrecht zal de vervoerders vragen de regels nadrukkelijk te handhaven: huisdieren mogen alleen mee als ze daadwerkelijk ín een (hand)tas en op schoot worden vervoerd.

28 januari 2014

Filed under: