mask
You are here: Home / Nieuws / Vervoer met Regiotaxi naar vaccinatielocatie

Vervoer met Regiotaxi naar vaccinatielocatie

De Rijksoverheid heeft aangegeven dat het Wmo-vervoer in voorkomende gevallen ingezet kan worden voor vervoer van/naar vaccinatielocaties. We hebben de belangrijkste vragen voor u op een rij gezet.

Welke klanten kunnen gebruik maken van deze regeling?

Alle Wmo-klanten met een (geldige) Wmo-regiotaxipas.

Wat kost een rit van/naar een vaccinatielocatie?

Voor deze specifieke retourrit betaalt u geen klantbijdrage.

Mag ik een begeleider (bijv. partner, kind) meenemen bij deze ritten?

Eén begeleider mag kosteloos mee reizen. Voor elke extra begeleider geldt een klantbijdrage.

Kunnen ook andere inwoners zonder Wmo-regiotaxipas met de regiotaxi van/naar een vaccinatielocatie worden gebracht?

Ja, dat is mogelijk, alleen betalen deze klanten wel een klantbijdrage. Alle niet Wmo-gerechtigde klanten – ook klanten met een OV-regiotaxipas – kunnen gebruik maken van de regeling. Elke inwoner kan een rit van/naar een vaccinatielocatie boeken tegen de geldende OV-regiotaxi tarieven.

Hoe boek ik een rit in van/naar vaccinatielocatie?

U boekt de retour rit telefonisch via het reserveringsnummer.  U meldt dat het om een vaccinatie rit gaat. Als u dit niet aangeeft, vraagt de telefoniste het bij u na. U geeft de benodigde informatie aan de telefoniste (zoals ophaaladres, aantal personen, eventuele hulpmiddelen). Op de heenrit naar de vaccinatielocatie geldt een aankomstgarantie. De aankomstgarantie wordt ingeboekt 10 minuten voor de aangeven priktijd. De telefoniste boekt tegelijkertijd een retour rit in op basis van vertrektijd.

Naar welke vaccinatielocaties kan ik als klant reizen?

Klanten kunnen reizen naar elke vaccinatielocatie welke binnen het vervoersgebied van Regiotaxi Utrecht. Volgens de spelregels voor het reizen met de regiotaxi geldt de voorwaarde dat of de herkomst of de bestemming in een van de deelnemende gemeenten ligt.

Mondkapje in de taxi

Gaat u gebruikmaken van het vervoer van met de regiotaxi? Zorg er dan voor dat u een medisch mondkapje bij u heeft (een IIR ofwel 2R). U bent namelijk verplicht een mondkapje in de bus of taxi te dragen. Medische mondkapjes zijn verkrijgbaar bij de apotheek of online te bestellen.

Filed under: