mask
You are here: Home / Nieuws

Nieuws

21 april

Met ingang van 28 april 2021 is door de rijksoverheid de avondklok opgeheven. Dit betekent dat vanaf dat moment reizen met Regiotaxi Utrecht weer gewoon mogelijk is van 6 uur 's ochtends tot middernacht. Op vrijdag en zaterdag rijdt Regiotaxi Utrecht tot half 2 's nachts. Het callcenter is bereikbaar tot de laatste reiziger is uitgestapt.

29 maart 2021

Pasen komt eraan. Dus: reserveer alstublieft uw rit met de regiotaxi voor Pasen ruim op tijd!

17 februari 2021

De rijksoverheid heeft aangegeven dat het Wmo-vervoer in voorkomende gevallen ingezet kan worden voor vervoer van/naar vaccinatielocaties. We hebben de belangrijkste vragen voor u op een rij gezet.

Regiotaxi rijdt weer
Dec 30, 2020

15 februari 2021

Door de ijzel kan het op sommige plaatsen nog glad zijn, maar na overleg met de vervoerder is besloten om het vervoer weer op te starten. Dit betekent dat u vanaf 12 uur weer ritten kunt boeken. Heeft u al een rit gereserveerd voor vandaag, dan wordt deze uitgevoerd.

We bedanken u voor uw begrip voor de situatie van vanmorgen.

14 februari 2021

In verband met de code rood van het KNMI voor de te verwachten ijzel kunnen ritten van de regiotaxi op maandagmorgen 15 februari niet doorgaan. Wij zullen in de loop van de morgen de weersomstandigheden in de gaten houden en op het moment dat de ijzel verdwenen is kan er weer gereisd worden. Wij verwachten dat het vervoer vanaf 12 uur weer opgestart kan worden. Mocht dit eerder mogelijk zijn, dan berichten we dit via de website.

Alleen voor uiterst noodzakelijke ritten zullen we kijken of er mogelijkheden zijn om iemand veilig naar de bestemming te vervoeren.

9 februari 2021

Voor de regiotaxi geldt dat er vanaf dinsdagmiddag 9 februari 12.00 uur weer gereden kan worden. Wel geldt nog een negatief reisadvies. Bestel alleen uw rit voor noodzakelijke reizen.

De vervoerder probeert u ondanks gladheid in bijvoorbeeld woonwijken zo goed en veilig mogelijk te vervoeren. Wel kan het zijn dat er in sommige gevallen vertraging kan ontstaan, maar we proberen dit te waar mogelijk te voorkomen.

Mocht de weersituatie veranderen, dan houden we u via de website op de hoogte.

8 februari 2021

Voor het reizen met regiotaxi geldt dat in nauw overleg met de vervoerder besloten is dat ook voor dinsdagmorgen 9 februari alleen strikt noodzakelijke ritten uitgevoerd kunnen worden. Dit geldt in ieder geval tot dinsdag 9 februari 12 uur. In de loop van de ochtend, wordt de beslissing genomen hoe er dinsdag na 12:00 uur gereden kan worden.

8  februari 2021

Voor het reizen met de regiotaxi geldt dat we op maandag 8 februari alleen strikt noodzakelijke ritten uitvoeren. Met de huidige weersomstandigheden raden we iedereen aan om zoveel mogelijk thuis te blijven. In overleg met de vervoerder is besloten om alleen strikt noodzakelijke ritten uit te voeren. Uitzonderingen zijn bijvoorbeeld ritten naar een uitvaart of een medisch bezoek in het ziekenhuis, dat niet uitgesteld kan worden.

7 februari 2021

Voor het gebruik van de regiotaxi geldt het volgende voor maandagmorgen 8 februari 2021 tot 12:00 uur. Gedurende deze periode geldt een boekingsstop voor alle niet noodzakelijke ritten. Dit in verband met de gladheid en de winterse omstandigheden en de inmiddels afgegeven code oranje van het KNMI.

In overleg met de vervoerder is besloten om alleen strikt noodzakelijke ritten te rijden. We vragen u met klem om uw reis tot een later tijdstip uit te stellen. Dit in verband met uw eigen veiligheid en die van de chauffeurs.

In de loop van de ochtend informeren we u via deze website over het vervoer gedurende de rest van de dag.

6 februari

Het KNMI heeft in verband met het verwachte winterweer voor zondag 07-02-2021 voor het hele land een weeralarm code rood afgegeven. Daarom hebben wij met onze vervoerder, voor de veiligheid van onze passagiers en chauffeurs, moeten besluiten dat de regiotaxi morgen (7-2-2021) de hele dag en avond niet zal rijden.

Voor maandag (8-2-2021) zal de situatie opnieuw worden beoordeeld. Houdt u daarom de website van regiotaxi in de gaten.

Onze excuses voor dit ongemak. Wij hopen u weer snel veilig te kunnen vervoeren.

3 februari 2021

Er zijn extra regels bekend gemaakt voor veilig reizen met de regiotaxi in verband met corona. De belangrijkste wijzigingen zijn dat de reizigers die gebruikmaken van regiotaxi verplicht zijn om een chirurgisch mondkapje (type II of type IIR) te dragen en dat het maximaal aantal personen dat in de taxi mag zitten wordt beperkt.

22 januari 2021

In heel Nederland geldt een avondklok vanaf zaterdag 23 januari 2021 om 21.00 uur. Dit betekent dat iedereen tussen 21.00 uur in de avond en 04.30 uur in de ochtend binnen moet blijven. Deze regel heeft ook gevolgen voor het vervoer van Regiotaxi Utrecht.

24 september 2021

Van maandag 27 september tot 7 oktober 2021 voert Rijkswaterstaat grote asfalteringswerkzaamheden uit op de A12 tussen knooppunt Oudenrijn en Nieuwerbrug. Vanwege deze werkzaamheden kan er vertraging ontstaan. Om vertraging en oponthoud zo beperkt mogelijk te houden, is het nodig dat de vervoerder ritten met de regiotaxi eerder kan inplannen. Wij vragen u daarbij nadrukkelijk om uw medewerking. 

22 september 2021

Reizigers die gebruikmaken van Regiotaxi Utrecht zijn over het algemeen zeer tevreden met de dienstverlening door de vervoerder. Het rapportcijfer klanttevredenheid is 8,2.

 Wilt u reizen met de kerstdagen, dan vragen we u uw ritten ruim van tevoren te reserveren. Ritten voor de kerstdagen kunnen uiterlijk geboekt worden tot maandagavond 21 december 20.00 uur. 

 

 

25 augustus 2020

Met enige regelmaat krijgt de Klantenservice aanvragen voor een rit met de regiotaxi naar een bestemming waar onderzoek wordt gedaan naar corona, zoals een teststraat. In het belang van de gezondheid van de chauffeur en medereizigers in de taxi kunnen we helaas niet voldoen aan dit soort rit aanvragen. Wij verzoeken u dringend dit soort ritten anders te regelen of een huisbezoek aan te vragen voor een corona test bij de GGD. 

18 augustus 2020

Sinds 15 augustus 2020 wordt de prijs voor een rit met Regiotaxi Utrecht anders berekend. De rit bijdrage was daarvoor op basis van het aantal gereisde zones. In plaats daarvan betaalt u nu per gereden kilometer, net zoals overal in het openbaar vervoer. De nieuwe manier van berekenen is eerlijker, omdat u als reiziger ook echt de gereisde kilometers betaalt. Niets meer en niets minder.

1 juli 2020

De landelijke regels en richtlijnen voor het gebruik van de regiotaxi zijn per 1 juli versoepeld. Dit betekent dat reizigers scootmobielen weer mee kunnen nemen in het voertuig. De beperking voor het maximum aantal reizigers dat tijdens een rit kan worden meegenomen, is ook opgeheven. Dat was een maximum van vier reizigers in een busje en twee reizigers in een normale taxi.

5 juni 2020

Voor een veilige en gezonde rit met de regiotaxi in de provincie Utrecht gelden enkele extra maatregelen. Zo is het dragen van een mondkapje in de taxi verplicht. Ritten mogen gedeeltelijk gecombineerd worden, maar het aantal reizigers is wel beperkt tot een maximum. De belangrijkste maatregelen zetten we hier op een rij. 

20 maart 2020

Willemsen-de Koning Groep BV is de nieuwe vervoerder voor de regiotaxi in de regio Utrecht en Veenweide. Munckhof Taxi BV is de partij die de aanbesteding heeft gewonnen voor het callcenter. Dat is de uitkomst van een aanbesteding door de betrokken gemeenten en de provincie Utrecht.