mask
U bent hier: Home / Nieuws

Nieuws

Utrecht, 9 april 2018

Op 1 april is de nieuwe vervoerder Willemsen de Koning gestart met het vervoer in de gemeenten Utrecht en Maarssen voor Regiotaxi Utrecht. De eerste indruk van de start is goed. De nieuwe vervoerder heeft afgelopen week genoeg taxi’s en chauffeurs ingezet. Resultaat van deze inspanningen en van de planning is dat volgens de gestelde kwaliteitseisen op tijd wordt gereden. 

Utrecht, 1 februari 2018

Willemsen-de Koning Groep BV is de nieuwe vervoerder voor de regiotaxi in de gemeenten Utrecht en Stichtse Vecht (Maarssen). Dat is de uitkomst van een aanbesteding door de betrokken gemeenten en de provincie Utrecht. Eind vorig jaar is met de huidige vervoerder De Vier Gewesten (DVG) afgesproken om het contract per 1 april 2018 te ontbinden.

31 oktober 2017


In goed overleg met de huidige vervoerder De Vier Gewesten (DVG) hebben de gemeenten Utrecht en Stichtse Vecht samen met de provincie Utrecht besloten het contract voor de Regiotaxi in Utrecht en Maarssen te beëindigen. Het is de bedoeling om in het voorjaar van 2018 (met als streefdatum 1 april) een nieuwe aanbesteding afgerond te hebben. De klanttevredenheid staat hierbij voorop.

Utrecht, 5 oktober 2016

De Vier Gewesten (DVG), de nieuwe vervoerder voor Regiotaxi Utrecht in de gemeenten Utrecht en Stichtse Vecht (Maarssen), heeft een ronduit slechte start gemaakt. Sinds de taxi’s zijn gaan rijden, is de dienstverlening onder de maat. Reden voor de betrokken gemeenten en provincie Utrecht als gezamenlijke opdrachtgevers om met de vervoerder afspraken te maken over verbetermaatregelen die nog deze week moeten worden doorgevoerd.

Utrecht, 12 juli 2016

De Vier Gewesten gaat vanaf 1 oktober 2016 het vervoer met de Regiotaxi Utrecht verzorgen. Dat is de uitkomst van een Europese aanbesteding die in opdracht van de provincie Utrecht en de gemeenten Utrecht en Stichtse Vecht is verzorgd voor de dienstverlening met de regiotaxi in het gebied van de gemeente Utrecht en Stichtse Vecht (Maarssen).

Regiotaxi Utrecht zal ook na de komende jaarwisseling in de gemeenten Utrecht en Stichtse Vecht (Maarssen) blijven rijden. Dat is de uitkomst van het kort geding dat onlangs door Bestuur Regio Utrecht (BRU) is aangespannen.

Vervoerder Transvision, die Regiotaxi Utrecht rijdt in Utrecht en Maarssen, wil zich aan lopende contractuele afspraken onttrekken. Wij accepteren dit niet en hebben Transvision voor de rechter gedaagd. 

De tarieven van Regiotaxi Utrecht zijn in 2015 niet gewijzigd. Bij Regiotaxi Utrecht betaalt u per rit een instaptarief en een tarief per zone. Het instaptarief is gelijk aan de prijs die u betaalt voor één zone.

Vanaf 1 februari 2014 is Regiotaxi Utrecht compleet vernieuwd, onder het motto: gastvrij voor reizigers, schoon voor de regio. Sindsdien is er veel gebeurd en daarom willen we u graag informeren met dit informatiebulletin. In deze editie van december 2014 vindt u onder andere informatie over onze dienstverlening tijdens de feestdagen, hoe u met een scootmobiel gebruik kunt maken van Regiotaxi Utrecht, ritten kunt aanvragen via internet, tips voor gebruik van uw pas en wat te doen als er iets mis gaat bij uw regiotaxirit.

Vanaf 7 oktober 2014 is het Stadskantoor van gemeente Utrecht het centrale punt waar inwoners en ondernemers in Utrecht terecht kunnen voor bijna alle gemeentelijke diensten en producten.

22 augustus - Regiotaxipassen zijn voorzien van een magneetstrip zodat een rit via de boordcomputer geregistreerd kan worden. Hoe voorkomt u schade aan de magneetstrip?

17 april - OV-pashouders kunnen geen gebruik van maken van het rijden op rekening.

Een aantal pashouders heeft de informatiebrief, met daarbij de nieuwe vervoerpas, niet ontvangen. Is dat bij u het geval? Neem dan contact op met het Wmo-loket van uw gemeente.

Na twee weken is Bestuur Regio Utrecht, opdrachtgever van Regiotaxi Utrecht, gezien de omvangrijke operatie tevreden over de eerste resultaten van U-regiotaxi.

Op 31 januari is op symbolische wijze de eerste reiziger van U-regiotaxi ontvangen in Nieuwegein.

Regiotaxi Utrecht heeft besloten de regel over het meenemen van (huis)dieren te versoepelen.

In de week van 20 januari 2014 zijn de eerste brieven verstuurd aan pashouders, met daarin informatie over de start van de vernieuwde Regiotaxi Utrecht.

Vanaf 1 februari 2014 is Regiotaxi Utrecht compleet vernieuwd, onder het motto: gastvrij voor reizigers, schoon voor de regio.

De heer Gerritsen, portefeuillehouder OV, tekende namens Bestuur Regio Utrecht op 12 december 2013 de nieuwe contracten voor Regiotaxi Utrecht.