mask
You are here: Home / Nieuws

Nieuws

Woensdag 15 maart zijn de Provinciale Staten & Waterschapsverkiezingen. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zijn stem uit kan brengen. Helaas staakt het OV (gedeeltelijk) op 15 maart en kan het voor sommige mensen lastig zijn om bij een stemlokaal te komen. De provincie Utrecht biedt daarom de mogelijkheid om gratis gebruik te maken van de regiotaxi.

12 juli

Sinds februari 2021 is het gebruik van de regiotaxi gratis wanneer u naar een locatie wilt voor een vaccinatie en de taxi gebruikt met een WMO-indicatie. Vanaf augustus verandert dit en moet voor deze ritten worden betaald. 

13 april


Heeft u uw vaste ritten al ingepland voor 2022? En valt één van deze ritten op een feestdag? Dan wordt deze rit niet standaard ingepland. 

Wilt u wel gebruik maken van Regiotaxi Utrecht tijdens een feestdag? Vergeet dan niet om deze apart te reserveren!

Tijdens de feestdagen willen wij u het best mogelijke vervoer bieden. Wij adviseren u daarom op tijd uw rit te reserveren. 

23 maart 2022

Met ingang van 23 maart zijn alle beperkingen vervallen. Dit betekent dat alle ritten met de regiotaxi waarvan u met een indicatie gebruik kunt maken weer normaal worden uitgevoerd. Ook hoeft u geen mondkapje meer te dragen.

Heeft u een zwak immuumsysteem? Dan raden wij u aan nog wel een mondkapje te dragen in de regiotaxi.

Tekort aan chaffeurs
Dec 30, 2020

Tekort aan Regiotaxi chauffeurs

De FNV heeft chauffeurs van Regiotaxi Utrecht opgeroepen tot een staking.

21 april

Met ingang van 28 april 2021 is door de rijksoverheid de avondklok opgeheven. Dit betekent dat vanaf dat moment reizen met Regiotaxi Utrecht weer gewoon mogelijk is van 6 uur 's ochtends tot middernacht. Op vrijdag en zaterdag rijdt Regiotaxi Utrecht tot half 2 's nachts. Het callcenter is bereikbaar tot de laatste reiziger is uitgestapt.

29 maart 2021

Pasen komt eraan. Dus: reserveer alstublieft uw rit met de regiotaxi voor Pasen ruim op tijd!

17 februari 2021

De rijksoverheid heeft aangegeven dat het Wmo-vervoer in voorkomende gevallen ingezet kan worden voor vervoer van/naar vaccinatielocaties. We hebben de belangrijkste vragen voor u op een rij gezet.

Regiotaxi rijdt weer
Dec 30, 2020

15 februari 2021

Door de ijzel kan het op sommige plaatsen nog glad zijn, maar na overleg met de vervoerder is besloten om het vervoer weer op te starten. Dit betekent dat u vanaf 12 uur weer ritten kunt boeken. Heeft u al een rit gereserveerd voor vandaag, dan wordt deze uitgevoerd.

We bedanken u voor uw begrip voor de situatie van vanmorgen.

14 februari 2021

In verband met de code rood van het KNMI voor de te verwachten ijzel kunnen ritten van de regiotaxi op maandagmorgen 15 februari niet doorgaan. Wij zullen in de loop van de morgen de weersomstandigheden in de gaten houden en op het moment dat de ijzel verdwenen is kan er weer gereisd worden. Wij verwachten dat het vervoer vanaf 12 uur weer opgestart kan worden. Mocht dit eerder mogelijk zijn, dan berichten we dit via de website.

Alleen voor uiterst noodzakelijke ritten zullen we kijken of er mogelijkheden zijn om iemand veilig naar de bestemming te vervoeren.

9 februari 2021

Voor de regiotaxi geldt dat er vanaf dinsdagmiddag 9 februari 12.00 uur weer gereden kan worden. Wel geldt nog een negatief reisadvies. Bestel alleen uw rit voor noodzakelijke reizen.

De vervoerder probeert u ondanks gladheid in bijvoorbeeld woonwijken zo goed en veilig mogelijk te vervoeren. Wel kan het zijn dat er in sommige gevallen vertraging kan ontstaan, maar we proberen dit te waar mogelijk te voorkomen.

Mocht de weersituatie veranderen, dan houden we u via de website op de hoogte.

8 februari 2021

Voor het reizen met regiotaxi geldt dat in nauw overleg met de vervoerder besloten is dat ook voor dinsdagmorgen 9 februari alleen strikt noodzakelijke ritten uitgevoerd kunnen worden. Dit geldt in ieder geval tot dinsdag 9 februari 12 uur. In de loop van de ochtend, wordt de beslissing genomen hoe er dinsdag na 12:00 uur gereden kan worden.

8  februari 2021

Voor het reizen met de regiotaxi geldt dat we op maandag 8 februari alleen strikt noodzakelijke ritten uitvoeren. Met de huidige weersomstandigheden raden we iedereen aan om zoveel mogelijk thuis te blijven. In overleg met de vervoerder is besloten om alleen strikt noodzakelijke ritten uit te voeren. Uitzonderingen zijn bijvoorbeeld ritten naar een uitvaart of een medisch bezoek in het ziekenhuis, dat niet uitgesteld kan worden.

7 februari 2021

Voor het gebruik van de regiotaxi geldt het volgende voor maandagmorgen 8 februari 2021 tot 12:00 uur. Gedurende deze periode geldt een boekingsstop voor alle niet noodzakelijke ritten. Dit in verband met de gladheid en de winterse omstandigheden en de inmiddels afgegeven code oranje van het KNMI.

In overleg met de vervoerder is besloten om alleen strikt noodzakelijke ritten te rijden. We vragen u met klem om uw reis tot een later tijdstip uit te stellen. Dit in verband met uw eigen veiligheid en die van de chauffeurs.

In de loop van de ochtend informeren we u via deze website over het vervoer gedurende de rest van de dag.

6 februari

Het KNMI heeft in verband met het verwachte winterweer voor zondag 07-02-2021 voor het hele land een weeralarm code rood afgegeven. Daarom hebben wij met onze vervoerder, voor de veiligheid van onze passagiers en chauffeurs, moeten besluiten dat de regiotaxi morgen (7-2-2021) de hele dag en avond niet zal rijden.

Voor maandag (8-2-2021) zal de situatie opnieuw worden beoordeeld. Houdt u daarom de website van regiotaxi in de gaten.

Onze excuses voor dit ongemak. Wij hopen u weer snel veilig te kunnen vervoeren.

3 februari 2021

Er zijn extra regels bekend gemaakt voor veilig reizen met de regiotaxi in verband met corona. De belangrijkste wijzigingen zijn dat de reizigers die gebruikmaken van regiotaxi verplicht zijn om een chirurgisch mondkapje (type II of type IIR) te dragen en dat het maximaal aantal personen dat in de taxi mag zitten wordt beperkt.

22 januari 2021

In heel Nederland geldt een avondklok vanaf zaterdag 23 januari 2021 om 21.00 uur. Dit betekent dat iedereen tussen 21.00 uur in de avond en 04.30 uur in de ochtend binnen moet blijven. Deze regel heeft ook gevolgen voor het vervoer van Regiotaxi Utrecht.

15 december 2021

Ook tijdens de feestdagen willen wij u natuurlijk het best mogelijke vervoer bieden. Wij adviseren daarom om op tijd uw ritten te reserveren. Houd rekening met aangepaste reserveringstijden! Wilt u tijdens de kerstdagen gebruikmaken van de regiotaxi? Dan kunt u uiterlijk tot dinsdag 21 december 20.00 uur de rit reserveren.

24 september 2021

Van maandag 27 september tot 7 oktober 2021 voert Rijkswaterstaat grote asfalteringswerkzaamheden uit op de A12 tussen knooppunt Oudenrijn en Nieuwerbrug. Vanwege deze werkzaamheden kan er vertraging ontstaan. Om vertraging en oponthoud zo beperkt mogelijk te houden, is het nodig dat de vervoerder ritten met de regiotaxi eerder kan inplannen. Wij vragen u daarbij nadrukkelijk om uw medewerking.